Κλείσιμο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μοιραστείτε το Hawaiian Tropic

* Δηλώνει υποχρεωτικά πεδία

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ


HAWAIIAN TROPIC™ Est. 1969

Συχνές Ερωτήσεις

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;
 

Με τα αυξανόμενα κρούσματα καρκίνου του δέρματος σε όλον τον κόσμο, είναι φανερό ότι όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η προστασία πρέπει να ξεκινάει από μικρή ηλικία και να συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου.

παρακαλούμε πάντοτε να συμβουλεύεσθε έναν ειδικό για παιδιά κάτω από 6 μηνών.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ SPF
(SUN PROTECTION FACTOR);
 

SPF= Sun Protection Factor, Δείκτης Προστασίας από τον Ήλιο που ορίζει το επίπεδο προστασίας του αντηλιακού στις ακτίνες UVB.

Γενικά, όσο υψηλότερος ο δείκτης, τόσο υψηλότερη η προστασία.

  • SPF 6, 8 και 10 = Χαμηλή Προστασία.
  • SPF 15, 20 και 25 = Μεσαία Προστασία
  • SPF 30 = Υψηλή Προστασία
  • SPF 50 = Πολύ υψηλή Προστασία.

Ο δείκτης SPF δηλώνει πόσο περισσότερο μπορεί κάποιος να μείνει στον ήλιο μέχρι να κάνει έγκαυμα.

Ο υπολογισμός έχει ως εξής: Πολλαπλασιάζεις τα λεπτά που συνήθως χρειάζεται για να προκληθεί έγκαυμα, χωρίς την εφαρμογή αντηλιακού (πχ 15 λεπτά), με τον δείκτη SPF (πχ 6). 15x6 =90 που σημαίνει ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου αντηλιακού έχεις 90 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί έγκαυμα. Με άλλα λόγια όσο υψηλότερος ο δείκτης, τόσο μεγαλύτερη η προστασία. Αυτές βέβαια είναι θεωρητικές τιμές. Στην πραγματικότητα ο χρόνος επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος και η ένταση των βλαβερών ακτίνων. Πάντοτε συνίσταται η επανάληψη της εφαρμογής κάθε 2 ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι, ή αφού σκουπίζεστε με πετσέτα.

Για να διαλέξετε τον κατάλληλο δείκτη πρέπει να σκεφτείτε διάφορους παράγοντες. Ο πιο σημαντικός απ΄όλους είναι ο φωτότυπος του δέρματος, που περιλαμβάνει το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών. Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψιν τον τόπο που βρίσκεσθε και την εποχή.

Ελέγξτε τον ευρετή SPF για περισσότερες πληροφορίες.

 

ΠΟΙΑ ΕIΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ UVA & UVB ;
 

Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελείται από 2 ειδών επικίνδυνες ακτίνες:

  • την UVA που προκαλεί γήρανση του δέρματος.
  • την UVB που προκαλεί εγκαύματα

Η έκθεση σε οποιαδήποτε από τις 2 ακτίνες μπορεί να καταστρέψει το δέρμα. Υπάρχει επίσης άλλο ένα είδος ακτίνας, η UVC - η οποία αν και βλαβερή, ουσιαστικά δεν φτάνει στην γη καθώς την απορροφά το στρώμα του όζοντος.

Οι ακτίνες UVA εισχωρούν βαθειά στο δέρμα. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, μπορεί να οδηγήσει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος και στην εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Και όταν οι άμυνες του οργανισμού είναι πεσμένες, υπάρχει κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος.

Οι ακτίνες UVB συνήθως καίνε τα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Η ένταση των αντινών αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, την τοποθεσία, την ώρα της ημέρας, με το χρονικό διάστημα από τις 10.00 λεως τις 16.00 να είναι το πιο επικίνδυνο. Το καμμένο δέρμα δεν δείχνει μόνο άσχημο, αλλά μπορεί να προκαλέσει μόνιμο κακό με την πάροδο του χρόνου.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ;
 

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα της Ευωπαϊκής Ένωσης έχουν την σήμανση PAO (Period after opening) που επισημαίνει το διάστημα για το οποίο το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.

Τα προϊόντα της Hawaiian Tropic™ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 12 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας– αυτό σημαίνει ότι συνιστούμε στους καταναλωτές να αντικαταστήσουν τα προϊόντα μετά από ένα χρόνο χρήσης για να διασφαλίσουν μέγιστη προστασία και ποιότητα.

ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ
SKIN CANCER FOUNDATION;
 

Το Skin Cancer Foundation, ιδρύθηκε το 1979 και υποστηρίζει την μεγάλη γκάμα των προϊόντων της Hawaiian Tropic™ με SPF 15 και πάνω, σε λοσιόν και λάδια, καθώς προσφέρουν υψηλού επιπέδου προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Αυτός ο οργανισμός έχει ως στόχο την καταπολέμιση του καρκίνου του δέρματος, μέσω ερευνών και ενημέρωσης του κοινού.

ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ SILK HYDRATION ΜΟΝΟ
Η ΑΣΠΡΗ ΛΟΣΙΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΟ Ή ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ;
 

Όλο το προϊόν προσφέρει προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η προστατευτική φόρμουλα βρίσκεται και στη λοσιόν και στις κορδέλες.