ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;

Με τα αυξανόμενα κρούσματα καρκίνου του δέρματος σε όλον τον κόσμο, είναι φανερό ότι όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η προστασία πρέπει να ξεκινάει από μικρή ηλικία και να συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου.

Παρακαλούμε πάντοτε να συμβουλεύεσθε έναν ειδικό για παιδιά κάτω από 6 μηνών.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ SPF (SUN PROTECTION FACTOR);

SPF= Sun Protection Factor, Δείκτης Προστασίας από τον Ήλιο που ορίζει το επίπεδο προστασίας του αντηλιακού στις ακτίνες UVB.

Γενικά, όσο υψηλότερος ο δείκτης, τόσο υψηλότερη η προστασία.

SPF 6, 8 και 10 = Χαμηλή Προστασία.

SPF 15, 20 και 25 = Μεσαία Προστασία

SPF 30 = Υψηλή Προστασία

SPF 50 = Πολύ υψηλή Προστασία.

Ο δείκτης SPF δηλώνει πόσο περισσότερο μπορεί κάποιος να μείνει στον ήλιο μέχρι να κάνει έγκαυμα.

Ο υπολογισμός έχει ως εξής: Πολλαπλασιάζεις τα λεπτά που συνήθως χρειάζεται για να προκληθεί έγκαυμα, χωρίς την εφαρμογή αντηλιακού (πχ 15 λεπτά), με τον δείκτη SPF (πχ 6). 15x6 =90 που σημαίνει ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου αντηλιακού έχεις 90 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί έγκαυμα. Με άλλα λόγια όσο υψηλότερος ο δείκτης, τόσο μεγαλύτερη η προστασία. Αυτές βέβαια είναι θεωρητικές τιμές. Στην πραγματικότητα ο χρόνος επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος και η ένταση των βλαβερών ακτίνων. Πάντοτε συνίσταται η επανάληψη της εφαρμογής κάθε 2 ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι, ή αφού σκουπίζεστε με πετσέτα.

Για να διαλέξετε τον κατάλληλο δείκτη πρέπει να σκεφτείτε διάφορους παράγοντες. Ο πιο σημαντικός απ΄όλους είναι ο φωτότυπος του δέρματος, που περιλαμβάνει το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών. Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψιν τον τόπο που βρίσκεστε και την εποχή.

Ελέγξτε τον ευρετή SPF για περισσότερες πληροφορίες.

ΠΟΙΑ ΕIΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ UVA & UVB ;

Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελείται από 2 ειδών επικίνδυνες ακτίνες:

•την UVA που προκαλεί γήρανση του δέρματος.

•την UVB που προκαλεί εγκαύματα

Η έκθεση σε οποιαδήποτε από τις 2 ακτίνες μπορεί να καταστρέψει το δέρμα. Υπάρχει επίσης άλλο ένα είδος ακτίνας, η UVC - η οποία αν και βλαβερή, ουσιαστικά δεν φτάνει στην γη καθώς την απορροφά το στρώμα του όζοντος.

Οι ακτίνες UVA εισχωρούν βαθειά στο δέρμα. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, μπορεί να οδηγήσει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος και στην εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Και όταν οι άμυνες του οργανισμού είναι πεσμένες, υπάρχει κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος.

Οι ακτίνες UVB συνήθως καίνε τα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Η ένταση των ακτίνων αλλάζει ανάλογα την εποχή, την τοποθεσία καθώς και την ώρα της ημέρας. Για παράδειγμα το χρονικό διάστημα από τις 10:00 έως τις 16:00 είναι πολύ πιο επικίνδυνες.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ;

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα της Ευωπαϊκής Ένωσης έχουν την σήμανση PAO (Period after opening) που επισημαίνει το διάστημα για το οποίο το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.

Τα προϊόντα της Hawaiian Tropic™ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 12 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας– αυτό σημαίνει ότι συνιστούμε στους καταναλωτές να αντικαταστήσουν τα προϊόντα μετά από ένα χρόνο χρήσης για να διασφαλίσουν μέγιστη προστασία και ποιότητα.

ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ SKIN CANCER FOUNDATION;

Το Skin Cancer Foundation, ιδρύθηκε το 1979 και υποστηρίζει την μεγάλη γκάμα των προϊόντων της Hawaiian Tropic™ με SPF 15 και πάνω, σε λοσιόν και λάδια, καθώς προσφέρουν υψηλού επιπέδου προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Αυτός ο οργανισμός έχει ως στόχο την καταπολέμιση του καρκίνου του δέρματος, μέσω ερευνών και ενημέρωσης του κοινού.

ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ SILK HYDRATION ΜΟΝΟ Η ΑΣΠΡΗ ΛΟΣΙΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Ή ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ;

Όλο το προϊόν προσφέρει προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η προστατευτική φόρμουλα βρίσκεται και στη λοσιόν και στις κορδέλες.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Παλαιότερα ο SPF 15 θεωρούταν πως πρόσφερε ικανοποιητική προστασία κάτω από τις περισσότερες συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια, αυτό έχει αλλάξει. Πλέον, απαιτείται όλο και μεγαλύτερος δείκτης προστασίας.

Ιδανικά θα πρέπει να επιλέγετε αντηλιακό που μπλοκάρει μεγάλο μέρος την UV ακτινοβολίας.


Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις τον τύπο του δέρματός σου και να διαλέξεις την κατάλληλη αντηλιακή προστασία. Αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμο ή ευαίσθητο δέρμα, ιστορικό καρκίνου του δέρματος στην οικογένεια ή φωτοευαισθησία, πιθανότατα να χρειάζεσαι υψηλότερο δείκτη προστασίας.

Η έκθεση στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα απαιτεί υψηλότερο SPF. Η Hawaiian Tropic® Sun Care προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, μέχρι και 50 SPF.

Τύπος δέρματοςΣυμπεριφορά στον ήλιο30 - 50+
Υπερβολικά ανοιχτόΚαίγεται εύκολα / δεν μαυρίζει30 - 50+
Πολύ ΑνοιχτόΚαίγεται εύκολα / μαυρίζει ελάχιστα15 - 30
ΑνοιχτόΚαίγεται μέτρια / Μαυρίζει6 - 15
ΜέτριοΚαίγεται σχετικά δύσκολα / μαυρίζει καλά2 - 10
ΣκούροΚαίγεται σπάνια/ μαυρίζει γρήγορα2 - 10

Οι δείκτες SPF ratings έχουν προσδιοριστεί σε εργαστηριακό περιβάλλον. Ο δείκτης SPF-30 εκτιμάται πως επιτρέπει το 1/30 της ηλιακής ακτινοβολίας να περάσει στο δέρμα (προστατεύει περίπου ενάντια του 97% της ηλιακής ακτινοβολίας). Ο δείκτης SPF-50 εκτιμάται πως επιτρέπει το 1/50 ηλιακής ακτινοβολίας να περάσει στο δέρμα (προστατεύει περίπου ενάντια του 98% της ηλιακής ακτινοβολίας). Η προστασία εξαρτάται κατά πολύ και από την συχνότητα εφαρμογής του προϊόντος. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή τουλάχιστον ανά δύο ώρες ή σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΓΚΑΥΜΑ;

Καταρχάς, φροντίστε να αποφύγετε το έγκαυμα! Τώρα, αν συμβεί το δυσάρεστο, ένα προϊόν με Aloe Vera, όπως το Hawaiian Tropic® After Sun Cooling Aloe Gel, μπορεί να ενυδατώσει και να καταπραΰνει την ευαίσθητη περιοχή.

Σε περίπτωση έντονου εγκαύματος ζητήστε ιατρική βοήθεια. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε βούτυρο ή προϊόντα με βάση το πετρέλαιο. ΜΗΝ εκτίθεστε στον ήλιο μέχρι να επουλωθεί το δέρμα σας.

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ HAWAIIAN TROPIC® ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ;

Τα προϊόντα της Hawaiian Tropic® τα έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους πολλές γενιές. Ο λόγος; Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι για εσάς η αντηλιακή προστασία, όμως σας την προσφέρουμε με τον δικό μας τρόπο, που σημαίνει φροντίδα, ενυδάτωση, μεταξένια αίσθηση στο δέρμα και υπέροχο μαύρισμα. Γιατί Hawaiian Tropic σημαίνει φροντίδα Έξω και Μέσα. Κανένα άλλο αντηλιακό δεν προσφέρει αυτή τη εμπειρία, ούτε φυσικά την τροπική και εξωτική αίσθηση του Hawaiian Tropic®.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΓΚΑΥΜΑ ΚΑΙ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ;

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) εκπέμπεται από τον ήλιο και ταξιδεύει μέσα από μήκη κύματος στη γη. Τα μήκη κύματος της UV ακτινοβολίας είναι πολύ μικρά, αλλά περιέχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας που διαπερνά το ανθρώπινο δέρμα, αλλάζοντας τη δομή των κυττάρων. Μερικά από αυτά τα κύτταρα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης και είναι αυτά που δημιουργούν το σκούρο χρώμα στην επιδερμίδα. Η μελανίνη είναι η φυσική προστασία του δέρματος. Άτομα με πιο σκούρο δέρμα έχουν περισσότερη μελανίνη, άρα και μεγαλύτερη φυσική προστασία.

Οι ακτίνες UV χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, αναλόγως της συχνότητας του μήκους κύματος. Η μονάδα μέτρησης λόγω του μικρού μεγέθους είναι τα nanometers (nano=1/1δις του μέτρου). Η υπέρυθρη ακτινοβολία(760 – 3000 nm) μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής για το δέρμα και υπεύθυνη για το βασικό κυτταρικό καρκίνωμα και την γήρανση του δέρματος.

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ;

Η καθημερινή χρήση αντηλιακού μπορεί να μειώσει σημαντικά τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την έκθεση σε ακτίνες UV και να βοηθήσει στην πρόληψη μακροπρόθεσμων ζημιών.

Οι ακτίνες UVB είναι οι «καυτές» ακτίνες και είναι ισχυρότερες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Οι ακτίνες UVA που προκαλούν μακροχρόνια βλάβη στο δέρμα επικρατούν όλο το χρόνο. Οι ακτίνες IR είναι οι αόρατες ακτίνες θερμότητας που επηρεάζουν το δέρμα σας σαν λάμπα θερμότητας. Αναζητήστε προϊόντα που προσφέρουν προστασία και από τις τρεις.

Να θυμάστε πάντα την προστασία σας κατά την περιστασιακή έκθεση στον ήλιο. Αυτή συμβαίνει κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων ρουτίνας, όπως η βόλτα με το σκύλο ή η ολιγόλεπτη στάση όταν πιάνουμε κουβέντα με έναν γείτονα.

TI ΕΙΝΑΙ TO ΛΟΓΟΤΥΠΟ REEF FRIENDLY HAWAII COMPLIANT;

Τα προϊόντα που φέρουν το συγκεκριμένο λογότυπο είναι κατασκευασμένα χωρίς oxybenzone (οξυβενζόνη) ή octionaxate (οκτανικό οξύ), ουσίες βλαβερές προς το περιβάλλον. Έτσι, τα συγκεκριμένα προϊόντα, είναι μη τοξικά, φιλικά προς τα παιδιά και προσφέρουν ασφάλεια τόσο στους ανθρώπους όσο και σε θαλάσσιους οργανισμούς όπως οι κοραλλιογενείς ύφαλοι.